Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΚΥΡΓΙΑΚΟ!!!!!



Την πρώτη τους προπόνηση, ως παίκτες της ΑΕΚ, έκαναν το πρωί του Σαββάτου, Αγγελος Μπασινάς και Σωτήρης Κυργιάκος. Μάλιστα οι δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές μπήκαν αμέσως στο κανονικό πρόγραμμα, δείχνοντας διάθεση να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας.

Αμφότεροι εδειχναν άνετοι, τόσο με το νέο τους προπονητή Γιώργο Δώνη όσο και με τους νέους του συμπαίκτες. Ηταν ευδιάθετοι, συμμετείχαν στα παιχνίδια της ομάδας και γενικώς έδειξαν πως θα χρειαστούν ελάχιστον χρόνο προσαρμογής.

«Ήρθα σε ομάδα με ποιότητα», δήλωσε ο Μπασινάς μετά το τέλος του πρωινού προγράμματος.

Στο μεταξύ, να σημειωθεί ότι τα δύο νέα αποκτήματα της Ενωσης, επέλεξαν και αριθμό στις φανέλες τους, με τον Μπασινά να επιλέγει τον αριθμό 25 και τον Κυργιάκο τον αριθμό 14.

Με την απόκτηση του Σωτήρη Κυργιάκου η ΑΕΚ ενέταξε στο δυναμικό της έναν κεντρικό αμυντικό υψηλού επιπέδου, που ξέρει καλά πώς να απομακρύνει την μπάλα από την εστία του και είναι ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι. Κάτι που απέδειξε ο διεθνής αμυντικός από την πρώτη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα της Ενωσης, αφού μπήκε κατευθείαν επικεφαλής.

Το ψηλό παιχνίδι είναι το δυνατό σημείο του Κυργιάκου και αυτό φάνηκε πως το αναγνώρισε ο Δώνης. Γι' αυτό και όταν κάποια στιγμή το πρόγραμμα περιείχε ασκήσεις με κεφαλιές, γύρισε προς την ομάδα του (στην οποία περιλαμβανόταν ο «Sotis») και είπε με χαμόγελο: «Με το κεφάλι υποχρεωτικά. Εδώ είμαστε καλοί εμείς...».

Ο Κυργιάκος έδειξε άνετος στο νέο του περιβάλλον. Δίχως ίχνος βεντετισμού με τους συμπαίκτες του, που του κόλλησαν και το πρώτο «παρατσούκλι», αφού ακούστηκε να τον αποκαλούν... γορίλα, λόγω της εντυπωσιακής σωματοδομής του. Ο 29χρονος στόπερ, πάντως, δεν είχε κανένα πρόβλημα με τις ατάκες και συμμετείχε στην πλάκα.

Το πόσο γρήγορα άρχισε να ενσωματώνεται στην ομάδα φανερώθηκε και από το πρώτο... στοίχημα που μπήκε (από αυτά που αρέσκονται στην ΑΕΚ). Το αντικείμενο στοιχηματισμού ήταν αν θα πετύχαινε ο φροντιστής, Νίκος Κορομηλάς, γκολ με σουτ κάτω από τη σέντρα και το έπαθλο ήταν 50 ευρώ. Τα οποία ήδη πρέπει να βρίσκονται στην... τσέπη του Κυργιάκου.

Ο αρχηγός της Εθνικής έδειξε σαν να ήταν έτοιμος από καιρό να μπει στο κλίμα, να νιώσει παίκτης της Ενωσης, να φορέσει τη φανέλα με το δικέφαλο.

Εστω κι αν η προπόνηση ήταν πολύ «χαλαρή» (μόνο για όσους δεν αγωνίστηκαν πολύ στο προχθεσινό φιλικό), ο «Μπάσι» έδειξε εξαρχής την ηγετική φυσιογνωμία του. Πρώτος σε όλες τις ασκήσεις, με πάθος για τη νίκη, ακόμα και στους μίνι διαγωνισμούς που πάντα κάνει ο Δώνης, τις οποίες πανηγύριζε έξαλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: