Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Να δείξει επιτέλους κάτι



Οι αγωνιστικές περνούν, η ΑΕΚ ακόμα δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας, δεν έχει παίξει ποδόσφαιρο που θα κάνει τους φίλους της να χαμογελάσουν και Κυριακή με Κυριακή βλέπει τον Ολυμπιακό να απομακρύνεται. Κι αυτό –τούτη τη στιγμή- είναι το λιγότερο. Απομακρύνεται και ο ΠΑΟΚ. Και αν σήμερα δεν νικήσει στη Λιβαδειά, ποιος ξέρει; Ίσως να απομακρυνθεί και η Ξάνθη. Ίσως και να την περάσουν ο Άρης ή ο Εργοτέλης ή –ακόμα- κι ο Πανθρακικός. Κάτι περισσότερο από αναγκαία είναι λοιπόν η νίκη στο σημερινό ματς.

Και μία καλύτερη εμφάνιση. Ακόμα κι αν η αλλαγή προπονητή έχει ηρεμήσει –σχετικά- τα πράγματα, δεν είναι δυνατόν μετά το τέλος των σημερινών αγώνων να βρεθεί η ομάδα στην μέση του βαθμολογικού πίνακα και αυτό να περάσει έτσι. Θα… τραυματίσει κι άλλο την ψυχολογία του κόσμου της, όσο καλή διάθεση και να έχει. Πόσα να αντέξει κι αυτό; Σε μία εβδομάδα που είδε τον Παναθηναϊκό να νικάει εκτός έδρας την Ίντερ με 1-0 και τον Ολυμπιακό να συντρίβει την Μπενφίκα με 5-1, με την ΑΕΚ να είναι αποκλεισμένη από την Ευρώπη από τον Αύγουστο, ο κόσμος της ΑΕΚ δεν έχει καν όρεξη να μιλάει για μπάλα. Στο τέλος αυτής της εβδομάδας λοιπόν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι παίκτες του καλούνται να πάρουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Οι φίλοι της ομάδας είναι ακόμα δίπλα της. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν νωρίς χθες και σίγουρα θα τελείωναν ακόμα κι αν ήταν άλλα τόσα. Η στήριξη υπάρχει αλλά κι αυτοί οι άνθρωποι ελπίζουν να κάνουν χαρούμενοι το ταξίδι της επιστροφής.

Θεωρώ ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν στο μυαλό τους κι αυτόν τον κόσμο που σε δύσκολες εποχές πληρώνει συνέχεια για την αγάπη του κι ας μην πληρώνεται από την απόδοση και τα αποτελέσματά της. Αυτή τη στιγμή κάνουν το ταξίδι χωρίς να ξέρουν καν αν η ομάδα τους μπορεί να νικήσει. Όχι ότι και γι’ αυτούς που θα μείνουν σπίτι τους να το δουν δεν χρειάζεται υπομονή. Η φετινή ΑΕΚ –μέχρι τώρα- είναι τόσο κακή, που ακόμα και η θέαση των αγώνων της από την τηλεόραση μοιάζει με καταναγκαστικά έργα. Ελπίζω τα μαθήματα του Μπάγεβιτς όλη την εβδομάδα και το φιλότιμο που έχουν οι παίκτες να δώσουν λίγη χαρά στον κόσμο αυτό.

3 σχόλια:

stelios kazantzidis είπε...

Κάτι έδειξε,αλλά άμα δε σε πάει κι η που... η μπάλα ,βάρεσε κι ο άλλος το πέναλτι λες και έδινε πάσα, και έγινε κι αυτό ένα ματς σαν τα προηγούμενα.

stelios kazantzidis είπε...

http://orasports.gr/images/stories/podosfairo/thessaloniki/aek_thumb.jpg

stelios kazantzidis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.