Κυριακή, 29 Ιουνίου 2008

Κανελλόπουλος: "Ευπρόσδεκτος ο κ. Μελισσανίδης αν..."Σε μια περίοδο που τα θέματα της ΑΕΚ έχουν σιγήσει, μεταγραφικά και διοικητικά, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Τάκης Κανελλόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη με την οποία ταρακούνησε τα ήρεμα νερά της "λίμνης" και ξεκαθάρισε τη θέση της νυν διοίκησης όσον αφορά την εμπλοκή του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη στα διοικητικά της ΑΕΚ. Επίσης αναφέρθηκε στο γήπεδο και το προπονητικό, ενώ τόνισε πως το διοικητικό μοντέλο της "Ένωσης" θα είναι πολυμετοχικό και όχι αναχρονιστικό με τον ισχυρό επιχειρηματία.

Η συνέντευξη του κ. Κανελλόπουλου, ενός εκ των βασικών μετόχων της ΠΑΕ, στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", ήρθε στο κατάλληλο χρονικό σημείο για να "ξυπνήσει" τους φίλους της ΑΕΚ που το τελευταίο διάστημα είχαν απογοητευθεί από την απόλυτη ηρεμία σε όλα τα "κιτρινόμαυρα" θέματα. Ειδικότερα στο θέμα εμπλοκής του κ. Μελισσανίδη στα διοικητικά δρώμενα του "δικέφαλου".

Αναλυτικά η συνέντευξη στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ":

- Τέσσερα χρόνια μετά την ανάληψη της ηγεσίας της ΑΕΚ από τη λεγόμενη "ομάδα Ντέμη" ποιος είναι ο απολογισμός;

"Κατ' αρχάς να σας πως ότι ήμασταν μια ομάδα από 22 άτομα, αν και τότε δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των 11. Σήμερα είμαστε 26 άτομα που ελέγχουμε το 89% της ΠΑΕ. Η περιουσία της ΑΕΚ τον Μάιο του 2004 ήταν περίπου 500.000 ευρώ, που προέκυπταν από κάποια έπιπλα, από αθλητικό υλικό και από τα 2/3 ενός πούλμαν.

Το 2004 ο αριθμός των εισιτηρίων διαρκείας ήταν 17.500 και πέρυσι φτάσαμε στο ρεκόρ των 25.500. Κατακτήσαμε μια τρίτη θέση, δύο φορές τερματίσαμε δεύτεροι, ενώ όλοι γνωρίζουν τι έγινε στο πρωτάθλημα της περιόδου που πέρασε. Σε αυτά τα 4 χρόνια τα έσοδα είναι λιγότερα από τα έξοδα και οι τρύπες κλείνουν μέσα από αυξήσεις κεφαλαίου, δηλαδή από λεφτά που βάζουν οι μέτοχοί ενώ υπάρχει και ένας δανεισμός της τάξεως των 7 εκατ ευρώ".

"Ο οποιοσδήποτε μπορεί να μπει στην ΠΑΕ"

- Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει υψηλά έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ και τη στήριξη ενός ισχυρού επιχειρηματία,που στον Παναθηναϊκό έγινε μια συστράτευση και συγκεντρώνονται μεγάλα ποσά, ενώ η ΑΕΚ θα έχει ακόμη έναν ζημιογόνο ισολογισμό, η πρόταση του κ. Μελισσανίδη - ενός Αεκτζή επιχειρηματία και με επιτυχημένο πέρασμα από τη διοίκηση - να βάλει χρήματα στην ΠΑΕ δεν φαντάζει για τους οπαδούς της ομάδας και για εσάς ως μάνα εξ ουρανού;

"Μάθαμε για το ενδιαφέρον του κ. Μελισσανίδη από τον Τύπο. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση, πράγμα το οποίο θεωρώ αν μη τι άλλο, δείγμα έλλειψης σεβασμού προς τη διοίκηση της ΑΕΚ. Έπειτα από μια βδομάδα πρωτοσέλιδων και διαρροών από κύκλους του κ. Μελισσανίδη για την πρόθεση του να επενδύσει στην ΑΕΚ, ο κ. Μελισσανίδης πήρε τον Ντέμη τηλέφωνο, αλλά ο πρόεδρος της ΠΑΕ επειδή το θέμα είναι σοβαρό ζήτησε έγγραφη πρόταση, η οποία δεν έχει ακόμη υποβληθεί.

Κάθε συνεργασία στο πλαίσιο της πολυμετοχικότητας με την οποία λειτουργεί η ΠΑΕ είναι ευπρόσδεκτη, κυρίως από ανθρώπους που αγαπούν την ΑΕΚ. Οι προϋποθέσεις είναι ξεκάθαρες και απλές: ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να σέβεται τη διαφορετικότητα και τη φιλοσοφία της ΑΕΚ στην οποία πρωτεύουσα θέση έχει το ευ αγωνίζεσθαι και να επιδεικνύει σεβασμό και διαλλακτικότητα".

- Οικονομικές προϋποθέσεις υπάρχουν;

"Με 10 εκατ. ευρώ ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να πάρει το 5%, με 50 εκατ. ευρώ το 25% και με 70 εκατ. ευρώ το 35%. Αυτό, με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, φυσικά".

"Στηρίζουμε την πολυμετοχικότητα"

- Οι αποτιμήσεις μοιάζουν με αυτές του Παναθηναϊκού μετά τις τελευταίες μετοχικές ανακατατάξεις.

"Ακριβώς, θεωρούμε ότι είναι ίδιου επιπέδου ομάδες".

- Σε περίπτωση που ένας επενδυτής ενδιαφερθεί για το 89% που έχουν τα 26 άτομα σήμερα στην ΠΑΕ, θα πουλήσετε;

"Όχι. Εμείς στη διοίκηση πιστεύουμε στην πολυμετοχικότητα. Θεωρούμε ότι το μοντέλο του ισχυρού επιχειρηματία είναι αναχρονιστικό. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο Παναθηναϊκός ακολουθεί αυτό το μοντέλο".

"Εταιρεία λαικής βάσης η ΑΕΚ"

- Ποιό είναι το όραμα σας για την ΑΕΚ;

"Όραμα της διοίκησης είναι να γίνει η ομάδα ανταγωνιστική στην Ευρώπη, διατηρώντας τον σεβασμό προς το παιχνίδι και την κοινωνία. Το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό φαινόμενο. Το δικό μου όραμα πάει λίγο πιο μακριά. Θα ήθελα η ΑΕΚ να γίνει εταιρεία λαϊκής βάσης και η συνέλευση της να γίνεται στο γήπεδο της, με χιλιάδες μετόχους να ψηφίζουν".

"Φταίμε για το προπονητικό, γραφειοκρατία για γήπεδο"

- Αλήθεια, σε ποιο γήπεδο θα γίνει αυτή η συνέλευση;

"Το γήπεδο ήταν από την αρχή βασικός στόχος της διοίκησης της ΑΕΚ. Παλεύουμε για αυτό το θέμα καθημερινά, αλλά όπως γνωρίζετε αυτά τα ζητήματα στην Ελλάδα καθυστερούν πολύ λόγω της γραφειοκρατίας. Εκεί που ίσως κάναμε λάθος ήταν ότι δεν επικοινωνήσαμε σωστά τι θέλαμε να κάνουμε και πως με το γήπεδο. Ακούστηκαν πολλά, ακόμη και ότι θα βγάλουμε εμείς λεφτά από την κατασκευή του.

Με το προπονητικό κέντρο είχαμε πρακτικά προβλήματα αφού δύο φορές δεν καταφέραμε να κρατήσουμε κρυφό το μέρος που είχαμε επιλέξει να κατασκευαστεί με αποτέλεσμα οι οικοπεδούχοι, όταν κατάλαβαν ότι ενδιαφέρεται η ΠΑΕ ΑΕΚ, να αυξήσουν τις απαιτήσεις τους. Από εδώ και πέρα θα μιλάμε όταν έχουμε κάτι συγκεκριμένο να πούμε".

- Εφέτος η δυναμική των εισιτηρίων διαρκείας δεν είναι ίδια με πέρυσι;

"Η ψυχολογία των οπαδών έχει τρωθεί από την εικόνα της ομάδας στα πλέι οφ. Μόνο ένας - δύο παίκτες δικαιολόγησαν με την εμφάνιση τους ότι αξίζουν να φορούν τη φανέλα της ΑΕΚ. Μπορεί να φταίμε και εμείς ως διοίκηση που τους αποπροσανατολίσαμε αφού σταθήκαμε πάρα πολύ στην αδικία που είχε γίνει και δεν καταφέραμε να τους επαναφέρουμε σε αγωνιστική τάξη".

"Θα κάνω κακό στην Λίγκα, λόγω Γκαγκάτση"

- Είναι η πρώτη φορά που δίνετε συνέντευξη από τότε που αναλάβατε τα ηνία της ΑΕΚ και οι πρόσφατες τοποθετήσεις σας για τη λειτουργία της Σούπερ Λίγκα δείχνουν ότι επιθυμείτε να παίξετε μεγαλύτερο ρόλο και στους δύο φορείς.

"Και εγώ αλλά και οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ έχουμε τις βασικές μας δουλειές. Δεν προλαβαίνουμε. Η ΑΕΚ είναι το πάθος μας. Έχει όμως πρόεδρο και επαγγελματικό management που τη διοικούν. Για τη Σούπερ Λίγκα, θα σας έλεγα ότι αν άλλαζαν ορισμένα πράγματα θα μπορούσα να ασχοληθώ περισσότερο, αλλά τώρα όχι για τό δεν έχει παρεμβατικό ρόλο.

Δεν έχει τον έλεγχο της διαιτησίας ούτε και τον έλεγχο της αθλητικής δικαιοσύνης που ανήκουν στην ΕΠΟ, η οποία όπως αντικειμενικά είναι παραδεκτό, έχει αποτύχει και στα δύο με τις επιλογές της. Άλλωστε, αν γινόμουν πρόεδρος της Λίγκας, θα της έκανα κακό αφού ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γκαγκάτσης μου έχει κάνει, όπως είναι γνωστό, αγωγή".

- Για την εικόνα δηλαδή του ελληνικού ποδοσφαίρου φταίει ο πρόεδρος της ΕΠΟ;

"Όχι. Το ποδόσφαιρο θα γίνει ανταγωνιστικό και περισσότερο ποιοτικό όταν μικρύνει η ψαλίδα του πλούτου μεταξύ των ομάδων. Στην περίπτωση της χώρας μας, ο Ολυμπιακός με τις συμμετοχές του στο Τσάμπιονς Λιγκ απέχει πολύ από τον μέσο όρο εσόδων των άλλων ομάδων της Λίγκας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Παναθηναϊκό. Ίσως να συνέβαινε παλαιότερα και με την ΑΕΚ. Θα ευχαριστηθούμε ποδόσφαιρο αν ενισχυθούν οικονομικά και οι λεγόμενες μικρές ομάδες. Αυτό μπορεί να γίνει όμως μόνο αν οι "μεγάλοι" δώσουν μέρος των εσόδων τους στους "μικρούς".

"Ο Ντέμης είναι φανατικός Αεκτζής"

- Ο διορισμός του κ. Ν. Θανόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ αποκωδικοποιήθηκε από μερίδα του Τύπου ως καπέλωμα του προέδρου κ. Νικολαϊδη.

"Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ήταν αδύνατο ο Ντέμης να προλάβει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και των δύο αρμοδιοτήτων, γι' αυτό και εκχώρησε τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου. Όπως συμβαίνει και στις περισσότερες μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες. Ο Ντέμης είναι ο πιο φανατικός οπαδός της ΑΕΚ που έχω γνωρίσει.

Αγνόησε την πρόταση του Ολυμπιακού το 1996 και ήρθε στην ΑΕΚ με λιγότερα χρήματα. Έβαλε λεφτά από την προσωπική του περιουσία με κίνδυνο να τα χάσει αφού το καλοκαίρι του 2004 η ΑΕΚ ήταν πιο κοντά στην χρεοκοπία παρά στο να σωθεί. Επίσης, όταν ανέλαβε την ΑΕΚ ήταν 31 ετών.

Δηλαδή έχασε τουλάχιστον δύο καλά ετήσια συμβόλαια αφού μπορούσε να παίξει μπάλα σε υψηλό επίπεδο για άλλα δύο χρόνια. Το κυριότερο όμως είναι ότι είναι ένας έντιμος και συναισθηματικός. Ένας τέτοιος άνθρωπος με αυτά τα χαρακτηριστικά κατάφερε να γίνει πρωταθλητής Ευρώπης αλλά όχι ακόμη πρωταθλητής Ελλάδος".

2 σχόλια:

stelios kazantzidis είπε...

Με τις μαλ..ες που είπε τι νομίζει ότι μας έπεισε ? ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΓΡΗ πρωτάθλημα ξανά και θα το λέω μέχρι να πάρει την ΠΑΕ ο τίγρης.Καλά παιδιά οι 26 της ΠΑΕ αλλά το ποδόσφαιρο δε θέλει παιδιά στην Ελλάδα, θέλει μάγκες και μάγκας Κοκκινιώτης είναι μόνο ο τίγρης και έχει και φράγκα.Που θα βρουν τα φράγκα αυτοί,που φέτος ούτε τα μισά εισιτήρια δε θα πουλήσουν.Οι βάζελοι χώσαν 80 εκ. ο γαύρος τα χώνει στην παράγκα και κάνει τη δουλεία του και εμάς μας το χώνουν όλοι οι άλλοι και μας μένει η κρυάδα.Τι ήθελε δηλαδή ο Κανελλόπουλος να βάλει ο τίγρης 70 εκ. και να έχει το 3%,λογικό είναι να ήθελε τους δικούς του στην ΠΑΕ και μη βγεί κανείς να πει καμμία λαλακία για τον τίγρη γιατί όταν ο τίγρης έπαιζε ξύλο στα γήπεδα για την ΑΕΚ ο Ντέμης ήταν στο π..λι του πατέρα του,και για το τίγρη βάζω και το χέρι και το κεφάλι μου στη φωτιά.ΤΕΛΟΣ.

original21 είπε...

xe xe xe