Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Να δείξουμε χαρακτήρα!!!!


Τη συνταγή της επιτυχίας, για ένα ονειρεμένο ντέρμπι, έδωσε ο Γιώργος Δώνης. Ο τεχνικός της ΑΕΚ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η ομάδα του μπορεί να φύγει με το κεφάλι ψηλά από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» αρκεί να προσέξει τρία σημεία. Να έχει σωστή αμυντική οργάνωση, ηρεμία στο παιχνίδι της και δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες.

«Οταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας, πρέπει να μας διακατέχει η ηρεμία. Οταν τη χάνουμε την μπάλα, να έχουμε γρήγορες επιστροφές και σωστή αμυντική οργάνωση, αλλά το σπουδαιότερο για μένα κομμάτι, θα είναι να παρουσιαστούμε δυνατοί στις προσωπικές μονομαχίες. Αν τα καταφέρουμε, θα βγούμε νικητές από αυτό το ντέρμπι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τον κ. Δώνη μια ενδεχόμενη νίκη θ’ ανεβάσει το κύρος της ομάδας. «Αν καταφέρουμε να νικήσουμε, θα δείξουμε μια ανωτερότητα και θα πιστοποιήσουμε την εκτίμηση ότι έχουμε χαρακτήρα πολύ δυνατής ομάδας. Κάθε ήττα, είτε σε ντέρμπι, είτε σε άλλο παιχνίδι, μας στενοχωρεί, αλλά στο ποδόσφαιρο, υπάρχει πάντοτε η επόμενη μέρα», τόνισε.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ εκθείασε τους παίκτες του Ολυμπιακού, λέγοντας ότι μπορούν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα με ατομικές προσπάθειες, αλλά συμπλήρωσε ότι θα προσπαθήσει να τους περιορίσει. Αναφερόμενος στους δικούς του ποδοσφαιριστές είπε ότι βρίσκονται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας.

«Ο Τζεμπούρ είναι καλά και είναι σε θέση να ξεκινήσει ακόμα και στην ενδεκάδα, ενώ ο Μαϊστόροβιτς στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο όντως έκανε ένα λάθος και δέχθηκε μεγάλη κριτική. Η άποψή μου είναι ότι έκανε στον συγκεκριμένο αγώνα το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Λαγός είναι από τους ποδοσφαιριστές που ανεβαίνουν διαρκώς τον τελευταίο καιρό. Πιστεύει ξανά στον εαυτό του».

Αρχηγός ο Κυργιάκος

Ο Σωτήρης Κυργιάκος θα είναι ο παίκτης της ΑΕΚ που θα μπει στο «Γ. Καραϊσκάκης» φορώντας το περιβραχιόνιο, καθώς επιλέχτηκε από τον προπονητή του ως πρώτος αρχηγός της ομάδας. Στην χθεσινή προπόνηση ο κ. Δώνης έδειξε ότι θα εμπιστευτεί τη θέση του δεξιού μπακ στον Νίκο Γεωργέα. Παράλληλα, όμως, σκέφτεται και ν’ αντικαταστήσει τον Μαϊστόροβιτς με τον Αλεξόπουλο. Σίγουροι για την ενδεκάδα θεωρούνται οι Σάχα, Κυργιάκος, Χουανφράν, Μπασινάς, Πελετιέρι, Μπλάνκο, Σκόκο, ενώ θέση διεκδικούν οι Καφές, Λαγός, Τζεμπούρ, Εντίνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: