Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Με αρχηγό «αλάνι» στο λιμάνι!!!!!


Ο Σωτήρης Κυργιάκος θα είναι ο αρχηγός της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν. Ο Γιώργος Δώνης γνωστοποίησε χθες στους ποδοσφαιριστές την απόφασή του για την αντικατάσταση του Ριβάλντο και όρισε το "αλάνι" πρώτο αρχηγό της ομάδας για το υπόλοιπο της περιόδου. Απόφαση που έγινε δεκτή με χαμόγελα και ικανοποίηση από την πλειοψηφία των "κιτρινόμαυρων", που έτσι κι αλλιώς περίμεναν πως ο Κυργιάκος (ή ο Μπασινάς) θα οριζόταν αρχηγός. Αλλωστε, έστω κι αν μετρά μόνο δύο μήνες παρουσίας στην ομάδα, ο Κυργιάκος έχει "δεθεί" ήδη μαζί της, αποτελεί σημείο αναφοράς για την ομάδα και τον "αγαπημένο" συμπαίκτη κάθε ποδοσφαιριστή.

Αυτοί ήταν άλλωστε οι βασικοί λόγοι που ο Γιώργος Δώνης κατέληξε στον Κυργιάκο. Ο τεχνικός της ΑΕΚ ζύγισε καλά τα δεδομένα, είδε με προσοχή τη συμπεριφορά του κάθε παίκτη εντός αποδυτηρίων και την προσαρμοστικότητα με τους υπόλοιπους παίκτες και πήρε την απόφασή του. "Ο Σωτήρης Κυργιάκος είναι από σήμερα ο πρώτος αρχηγός της ομάδας, στη θέση του Ριβάλντο. Οι υπόλοιπες θέσεις μένουν ως έχουν, με τους Γεωργέα, Καφέ και Μαϊστόροβιτς" είπε ο Δώνης. Ο Κυργιάκος αναμένεται να λάβει το περιβραχιόνιο στο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και να εξελιχθεί στον φυσικό αρχηγό της ομάδας εντός και εκτός γηπέδων.


Ο Κυργιάκος χαμογέλασε πλατιά στο άκουσμα της επιλογής από τον Δώνη, αλλά δεν είπε τίποτα στους συμπαίκτες του. Στα πολλά πειράγματα που δέχτηκε απαντούσε με ηρεμία και απόλυτη ωριμότητα. Βλέπετε, ο Κυργιάκος συμπεριφερόταν ήδη εδώ και καιρό ως αρχηγός της ΑΕΚ. Ηταν αυτός που αναλάμβανε πρωτοβουλίες, αυτός που μιλούσε στους διαιτητές, που συμβούλευε τους μικρότερους και αποτελούσε σημείο αναφοράς. Ενας πραγματικός ηγέτης, ένας παίκτης που έπειθε για τις ικανότητές του.

Ο ορισμός της έννοιας "αρχηγός" δείχνει πως καλύπτεται απόλυτα από τον διεθνή αμυντικό. "Σημαντικός παράγοντας για την επιλογή του αρχηγού είναι η προσωπικότητα. Η υπευθυνότητα, η πρωτοβουλία, η ανάληψη ευθυνών, η καθολική αναγνώριση είναι κρίσιμα προσόντα. Ο αρχηγός πρέπει να έχει καλές σχέσεις με τους οπαδούς του συλλόγου". Ετσι, η ΑΕΚ κλείνει ιδανικά αυτή την εκκρεμότητα που είχε δημιουργηθεί με έναν παίκτη που αναγνωρίζεται απ' όλους.......

3 σχόλια:

stelios kazantzidis είπε...

Είδε κι αποείδε ο άνθρωπος με το "παλτό" τον καράφλα που ήθελε να γίνει και ηγέτης της ΑΕΚ και σου λέει κάτσε να κάνω αρχηγό το Σωτήρη μήπως μαζέψουμε τίποτα.

stelios kazantzidis είπε...

Αλλά όταν δεν υπάρχει διάθεση αυτά γίνονται,σιγά ο Μαϊστόροβιτς μην ήρθε στην ΑΕΚ με μόνη σκέψη να πάρει το πρωτάθλημα.Ας θυμηθούμε πόσοι ξένοι παίχτες παίζανε στην ΑΕΚ του 89
Οικονομόπουλος
Βασιλόπουλος
Παπαϊωάννου
Κούτουλας
Μανωλάς
Σταματής
Σαββίδης
Σαβέβσκι
Πατίκας
Οκόνσκι
Χριστοδούλου
Πεππές
Μπατάλης
Καραγκιοζόπουλος
ένας ξένος στη βασική και καλός. Εγώ προσωπικά γουστάρω μόνο Έλληνες αρχηγούς,να ρίχνουν τα μπινελίκια τους και να ξυπνάνε μερικοί,όσοι ξέρουν δηλαδή Ελληνικά,όπου στη σημερινή ΑΕΚ είναι 4,5 οι Κυριάκος,Μπασινάς,Καφές,Αραμπατζής και μισός ο Ρίκα γιατί με τέτοιο όνομα δεν πιάνει για φανατικός.

stelios kazantzidis είπε...

Άντε και τα χώνει ο Κυργιάκος ποιος θα καταλάβει τι λέει? ο Σκόκο ή ο Ταμαντανί κι ο Περπεριμ πιπεριμ που λέει κι η Βιτάλη.