Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ


Λένε πως αν δεν αναγνωρίζεις το παρελθόν σου, αν δεν τιμάς τους προγόνους σου και τον τόπο που γεννήθηκες δεν μπορείς να έχεις μέλλον. Γι αυτό το λόγο η ΑΕΚ επέλεξε να γιορτάσει τα 80α της γενέθλια κοντά στις ρίζες της. Εκεί που ξεκίνησαν όλα. Στην Κωνσταντινούπολη.
Για δύο μέρες οι μνήμες ζωντάνεψαν. Η Πόλη υποδέχτηκε ξανά την ΑΕΚ. Τα γραφεία του Πέρα Κλούμπ απέκτησαν πάλι την χαμένη λάμψη τους. Η ιστορία του συλλόγου και οι αξίες που πρεσβεύει η ΑΕΚ ήταν πιο έντονες από ποτέ στο μυαλό όσων είχαν την τύχη να βρεθούν εκεί. Να ακούσουν τον Πατριάρχη να λέει ότι «η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν».
Το ιστορικό ταξίδι πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου. Λίγο πριν το μεσημέρι η αποστολή πάτησε το πόδι της στην Κωνσταντινούπολη και το απόγευμα η ομάδα επισκέφτηκε το Φανάρι. Νωρίτερα τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής βρέθηκαν στην Παναγία των Βλαχερνών, όπου ακούστηκε για πρώτη φορά ο ακάθιστος ύμνος. Το βράδυ οι διοικήσεις της ΑΕΚ και της Γαλατάσαραϊ δεξίωσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Την επόμενη μέρα διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές πήγαν στην Αγια Σοφιά, ενώ οι εκδηλώσεις εορτασμού των 80 χρόνων από την ίδρυση της ΑΕΚ ολοκληρώθηκαν με τον φιλικό αγώνα Γαλατάσαραϊ – ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: