Σάββατο 5 Απριλίου 2008

80.000 – Ένα ακατάρριπτο ρεκόρ για το βιβλίο Guinness




Ο τελικός του 1968 – ο δεύτερος στην ιστορία του Κυπέλλου Κυπελλούχων – απασχόλησε έντονα και τον διεθνή Τύπο, αφού ποτέ ως τότε δεν είχαν παρακολουθήσει έναν αγώνα μπάσκετ 80.000 θεατές. Ο απεσταλμένος της γαλλικής «Equipe» Πιέρ Τεσιέ, έγραφε στην ανταπόκρισή του:

«Η 4η Απριλίου 1968 θα αποτελέσει σταθμό στην ιστορία του μπάσκετ. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη και ασφαλώς σε ολόκληρο τον κόσμο 80.000 θεατές παρακολούθησαν έναν αγώνα. Δυο ώρες πριν την έναρξη του τελικού καμία θέση δεν είχε μείνει ακάλυπτη στο μαρμάρινο στάδιο. Παρά το γεγονός ότι πολλοί φίλαθλοι δεν μπόρεσαν να βρουν εισιτήριο, χιλιάδες ήλθαν και στάθηκαν έξω από τα προπύλαια του Σταδίου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα από τον… θόρυβο των εκδηλώσεων. Ο έναστρος ουρανός αυλακωνόταν από χιλιάδες χρωματιστές φωτοβολίδες κάθε φορά που η ελληνική ομάδα σημείωνε ένα καλάθι και πάνω από δυο ώρες η ιαχή «ΑΕΚ ΑΕΚ» κάλυπτε κάθε άλλο θόρυβο. Θεέ μου, τι βοή ήταν αυτή χτες βράδυ στην Αθήνα! Ποτέ δεν έχει γίνει μια παρόμοια ατμόσφαιρα μπάσκετ, τόσο εξαιρετική, αλλά και τέτοιου πάθους».

Ο τελικός της Αθήνας πέρασε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness ως ο αγώνας μπάσκετ με τους περισσότερους (80.000) θεατές στην ιστορία του αθλήματος. Το ρεκόρ παραμένει βέβαια ακατάρριπτο μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: