Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Με τον αέρα της πρωταθλήτριας!!!!!



Το βασικό στο ποδόσφαιρο είναι να είσαι σοβαρός. Αυτό το γνώριζαν πολύ καλά οι παίκτες της ΑΕΚ και φρόντισαν να το εφαρμόσουν στην πράξη. Παίζοντας όσο έπρεπε οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν εύκολα του Πανιωνίου με 5-0, κάνοντας επίδειξη των μεγάλων δυνάμεών τους και πραγματοποιώντας το πρώτο από τα έξι βήματα που απαιτούνται για την εξασφάλιση της συμμετοχής της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ έπαιξε ως Πρωταθλήτρια, αποζημιώνοντας τους φίλους της που βρέθηκαν στο γήπεδο και φώναζαν στο τέλος «Να ‘τοι, να ‘τοι οι Πρωταθλητές».

Στην ουσία αυτό που πρέπει αν επισημάνουμε είναι ότι οι παίκτες της ΑΕΚ δεν έκαναν πράξη τις... υποσχέσεις τους. Διότι μόλις λίγες ώρες πριν τον αγώνα είχαν εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν ότι δεν ήθελαν να συμμετάσχουν στα πλέι οφ. Όμως όχι μόνο συμμετείχαν, αλλά έδειξαν εξαιρετική αγωνιστική διάθεση και αν εξαιρέσει κανείς τα πρώτα λεπτά του α’ ημιχρόνου που ήταν λίγο... πεσμένοι, φρόντισαν με την αγωνιστική παρουσία τους να δείξουν ότι την ώρα που πατούν το χορτάρι μεταμορφώνονται προς το καλύτερο και φορούν τις στολές των Πρωταθλητών. Η ΑΕΚ αγωνίστηκε ως γνήσια πρωταθλήτρια εντός αγωνιστικού χώρου, δεν επανέλαβε τα λάθη που είχε κάνει στον αγώνα Πρωταθλήματος με τον πανιώνιο στο ΟΑΚΑ και μετέτρεψε σε... μονόλογο την αναμέτρηση. Σ’ αυτό, βεβαίως, βοήθησε και ο Πανιώνιος, ο οποίος ήταν «νωθρός» και δεν μπόρεσε στην πραγματικότητα να απειλήσει ιδιαίτερα την «Ένωση».

Ο Νίκος Κωστένογλου ακολούθησε την ίδια... συνταγή και παρέταξε την ομάδα με το «αγαπημένο» του 4-4-2, προβαίνοντας μόνο στην αναγκαστικές αλλαγές. Ήτοι μεταφέροντας τον Μπούρμπο δεξιά στη θέση του Γεωργέα και περνώντας τον Πλιάτσικα σε θέση δεξιού οπισθοφύλακα, χρησιμοποιώντας τον Ζεράλδο στη θέση του τιμωρημένου Παπασταθόπουλου και δίνοντας τη θέση του αποχωρήσαντα Ζήκου στον Τόζερ. Στον αντίποδα, πολλά ήταν τα λάθη που έκανε ο Έβαλντ Λίνεν, μιας και προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα χρησιμοποιώντας ως δεξί μπακ τον Χετεμάι που είναι στόπερ, και στο κέντρο της άμυνας τον άπειρο Κοντοέ. Μοιραία αμφότεροι εξετέθησαν κάμποσες φορές από τους μέσους και τους επιθετικούς της ΑΕΚ, που από ένα σημείο κι έπειτα έκαναν... ό,τι ήθελαν! Ο Πανιώνιος ουσιαστικά είχε να δείξει μόνο την κλάση του Μάκου στη μεσαία γραμμή, την ποιότητα του Φερνάντζες που προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι και την ταχύτητα του Χούτου, αν και από ένα σημείο και μετά ο βραχύσωμος φορ κλείστηκε καλά από τους «κιτρινόμαυρους» αμυντικούς.

Ουσιαστικά η «Ένωση» έβαλε το νερό στο... αυλάκι πριν συμπληρωθεί το 40λεπτο. Εκμεταλλευόμενοι δύο λάθη των παικτών του Πανιωνίου, οι παίκτες της ΑΕΚ σκόραραν δύο φορές και πήγαν στα αποδυτήρια με σαφές προβάδισμα. Στο 28’ ο Κουτσόπουλος έκανε... παιδικό «τσαφ» κι ο Εντίνιο δεν δυσκολεύτηκε να «καρφώσει» τον Κρέσιτς, ενώ στο 39’ από λάθος πάσα στην... κόντρα επίθεση ο Καφές έκλεψε τη μπάλα και πάσαρε στον Ριβάλντο που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγοστές. Στο 70’ ο Έβαλντ Λίνεν αποφάσισε να ρισκάρει στο μέτρο του δυνατού, μετατρέποντας το σύστημά του σε 4-4-2 με την είσοδο του Αραβίδη αντί του Γουνδουλάκη και του Σκούφαλη αντί του Βάγκνερ. Όμως η «απάντηση» της ΑΕΚ ήταν ένα τρίτο γκολ στο 74’ με τον Μπλάνκο να εκμεταλλεύεται την πάσα του Καλόν και να διαμορφώνει το 3-0. Και στο 77’ ο Ριβάλντο με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 4-0. Για να έρθει το 5-0 από τον Καλόν στο 90’ και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο σκορ...

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
10’: Εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο, η μπάλα απομακρύνεται από τον Κοντοέ, νέα επίθεση της ΑΕΚ με τον Λυμπερόπουλο να δίνει έτοιμο γκολ στον Μπλάνκο που προ κενής εστίας στέλνει τη μπάλα άουτ!
13’: Εξαιρετική ενέργεια του Χούτου από αριστερά που περνά σαν... σταματημένο τον Δέλλα, βγάζει μπαλιά την κατάλληλη στιγμή στον Γουνδουλάκη που πλασάρει, αλλά μπλοκάρει ο Μάχο.
16’: Σέντρα του Μπούρμπου για το κεφάλι του Εντίνιο, όμως αυτός στέλνει τη μπάλα άουτ.
18’: Ο Μπούρμπος «αδειάζει» τον Κοντοέ, μπαίνει στην περιοχή από αριστερά, όμως το σουτ του είναι άστοχο.
28’ ΓΚΟΛ: Διαγώνια μπαλιά του Ριβάλντο για τον Εντίνιο που κοντρολάρει άψογα και με δυνατό σουτ κάνει το 1-0
37’: Σέντρα του Φερνάντες για τον Χετεμάι που είναι αμαρκάριστος, πιάνει την κεφαλιά, όμως ο Μάχο δεν ανησυχεί.
39’ ΓΚΟΛ: Ο Ριβάλντο γίνεται αποδέκτης της μπάλας από τον Καφέ, αποφεύγει τον Κοντοέ, σουτάρει και κάνει το 2-0.
56’: Σέντρα του Κουτσόπουλου από αριστερά, κεφαλιά του Γουνδουλάκη από εξαιρετική θέση, η μπάλα άουτ!
74’ ΓΚΟΛ: Εξαιρετική πάσα του Τόζερ στον καλόν που πασάρει με τη σειρά του στον Μπλάνκο κι αυτός προ κενής εστίας κάνει το 3-0.
76’: Ο Μπλάνκο βγαίνει «φάτσα» με τον Κρέσιτς, τον πλασάρει, όμως ο Κοντοές πάνω στη γραμμή έδιωξε με το κεφάλι σε κόρνερ.
77’ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Πλιάτσικα από δεξιά, ο Ριβάλντο με αριστερό σουτ κάνει το 4-0
85’: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες, η μπάλα φεύγει λίγο έξω από το δοκάρι του Μάχο.
90’ ΓΚΟΛ: Πάσα του Μπλάνκο στον Καλόν που πλασάρει από κοντά και κάνει το 5-0

ΣΚΟΡΕΡ: 28’ Εντίνιο, 39’, 77’ Ριβάλντο, 74’ Μπλάνκο, 90’ Καλόν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γερμανάκος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 28’ Εντίνιο ... 31’ Νικολάου, 55’ Χετεμάι, 81’ Γουσούλης
ΑΕΚ: Μάχο, Πλιάτσικας, Ζεράλδο, Δέλλας, Μπούρμπος, Καφές (70’ Ενσαλίβα), Τόζερ, Ριβάλντο, Εντίνιο (60’ Ράμος), Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος (46’ Καλόν)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κρέσιτς, Κοντοές, Χετεμάι, Μαϊστόροβιτς, Κουτσόπουλος (78’ Γουσούλης), Μάκος, Βάγκνερ (70’ Σκούφαλης), Φερνάντες, Νικολάου, Γουνδουλάκης (70’ Αραβίδης), Χούτος

2 σχόλια:

stelios kazantzidis είπε...

Τι να λέει και του χρόνου μια από τα ίδια παράγκα κ.τ.λ.Μόνο με ένα "τίγρη" θα πάρει η ΑΕΚ πρωτάθλημα,που δε μασάει,έχει χρήμα κι είναι ο μόνος που μπορεί να τα γαμη.. όλα,γιατί κι ο "τίγρης" είναι από την ΚΟΚΚΙΝΙΑ, και όπως λέμε στη ΚΟΚΚΙΝΙΑ κι ο κόκκαλης θέλει το τίγρη του.

original21 είπε...

ο τίγρης φερνει συνέχεια βλάβες με υδραυλικά . άσε, καλύτερα τον όλυμπο!!!!!!