Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Παραλίγο ήττα στο καλύτερο παιχνίδι μας!!!!!



Το γκολ που πέτυχε ο Καφές στο τελευταίο λεπτό ήταν –φυσικά- το κυριότερο σημείο αναφοράς στις δηλώσεις των πρωταγωνιστών, μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ του Πανιωνίου και της ΑΕΚ.
Ο προπονητής της ΑΕΚ δηλωσε συσαρεστημένος απο το τελικό αποτέλεσμα, ενώ φυσικά δεν έλειψε η αναφορά στη διαιτησία του κ. Σταυρίδη


Δώνης
: «Κάναμε την καλύτερη εμφάνισή μας φέτος, οπότε αξίζαμε τη νίκη. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Παρόλα αυτά, στο καλύτερο παιχνίδι μας παραλίγο να χάσουμε». Ο τεχνικός της ΑΕΚ δε θέλησε να αναφερθεί εις βάθος στο θέμα της διαιτησίας, αλλά αρκέστηκε να πει πως: «Είδατε κι εσείς τι έγινε σήμερα».
Χωρίς αμφιβολία, ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Πανιώνιος- ΑΕΚ, ήταν ο διαιτητής Σταυρίδης. Ο Έλληνας ρέφερι, με τις λάθος αποφάσεις του αλλοίωσε την έκβαση του αγώνα, με αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες να έχουν αρκετά παράπονα. Ο Σωτήρης Κυργιάκος, ο οποίος ήταν ο μοναδικός παίκτης της ΑΕΚ που έκανε δηλώσεις, δε θέλησε να μιλήσει για τη διαιτησία, ωστόσο, για το ακυρωθέν γκολ του Εντίνιο τόνισε πως: «Τι να πω για τη φάση του γκολ... Υπάρχει και η τηλεόραση και ο κόσμος είδε»

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Έλληνας αμυντικός:
«Δε θέλω να σχολιάσω τη διαιτησία. Τι να πω για τη φάση του γκολ... Υπάρχει και η τηλεόραση και ο κόσμος είδε. Παίξαμε καλά και δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες. Έπρεπε να νικήσουμε, με βάση την απόδοσή μας και τις ευκαιρίες μας. Ο Πανιώνιος έκανε δύο φάσεις και έβαλε δύο γκολ. Σημασία έχει ότι έπρεπε να κερδίσουμε, επειδή ήμασταν καλύτεροι. Το κάθε ματς είναι διαφορετικό και δε νομίζω ότι θα μας επηρεάσει αυτή η ισοπαλία, ενόψει του ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας. Κοιτάμε τη δουλειά μας και τον επόμενο αγώνα», κατέληξε.

Ένα γκολ του Παντελή Καφέ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων επέτρεψε στην ΑΕΚ να φύγει με 2-2 από τη Νέα Σμύρνη. Οι «κυανέρυθροι» άνοιξαν το σκορ με αυτογκόλ του Κυργιάκου στο 26’, με την «Ένωση» να ισοφαρίζει με τον Σκόκο στο 58’. Ο Ντελούρα στο 68’ έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του Λίνεν, αλλά στο τέλος μίλησε ο Καφές. Είχε προηγηθεί η ακύρωση σε καθαρό γκολ του Εντίνιο (64’) ενώ και οι νεοσμυρνίωτες ζήτησαν πέναλτυ σε ανατροπή του Χούτου...

Το ματς:

Όταν ο αντίπαλος, όχι μόνο δεν σε έχει απειλήσει, αλλά από μόνος σου δεν μπορείς να διώξεις όπως πρέπει τη μπάλα μέσα στην περιοχή, τότε το λιγότερο είσαι άξιος της μοίρας σου… Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς απέδειξε σε ακόμη ένα παιχνίδι πως του λείπει η ψυχραιμία και η σιγουριά στις μεταβιβάσεις. Στη φάση του 26’, κλώτσησε αέρα, ο Χούτος επωφελήθηκε έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Κυργιάκος μοιραία την έσπρωξε άθελά του στα δίχτυα της ΑΕΚ. Από εκείνο το σημείο άρχισε η αγωνιστική… κατρακύλα της «Ένωσης».

Όχι, δηλαδή, ότι πριν έπαιζε εκθαμβωτική μπάλα, αλλά όσο να’ ναι είχε την πρωτοβουλία. Ο Πανιώνιος αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο, αποσκοπώντας πρώτα στην εξόντωση του αντίπαλου παιχνιδιού και ύστερα να προσπαθήσει να απειλήσει. Οι «κυανέρυθροι» κατέβηκαν στο γήπεδο με σύστημα 4-5-1. Αποτέλεσμα που «γέμισε» το κέντρο, με τον Κουμορτζί να λειτουργεί περισσότερο σε ρόλο κόφτη παρά σε οργανωτή. Η παράταξη αυτή, σε συνδυασμό με το ασφυκτικό πρέσινγκ πάνω σε Μπασινά και Πελετιέρι δεν άφησε περιθώρια ορθολογικών επιθέσεων στο «δικέφαλο». Μόνο αν υπολογίσουμε τις πολλές πάσες μεταξύ κέντρου άμυνας (γιατί δεν μπορούσε να βρει χώρους να βγει μπροστά) και μια- δυο σωστές μεταβιβάσεις σε Σκόκο ή Εντίνιο, «τσουπ» η κατοχή... Ως εκεί όμως…

Μέχρι το 26’, όταν και μπήκε το αυτογκόλ, παρακολουθούσαμε πολύ κακό ματς. Μετά, όμως, το λάθος των φιλοξενούμενων οι «κυανέρυθροι» πήραν τα πάνω τους και προσπάθησαν για το 2-0. Άλλωστε, η ψυχολογία ήταν με το μέρος τους, σε αντίθεση με των παικτών του Δώνη που έδειχναν εμφανέστατα την απογοήτευσή τους. Τα πολλά αβίαστα λάθη (συνολικά 22!) στο κέντρο από Μπασινά και ορισμένες φορές από τον Πελετιέρι έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να βγουν στην κόντρα. Προς απογοήτευσή τους καμία από τις κόντρες δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ μπήκε αποφασμένη να γυρίσει το παιχνίδι. Εντολή του Δώνη ήταν οι ακραίοι χαφ να συγκλίνουν στον άξονα και να περνούν μπάλες μπροστά. Η τακτική αυτή, ναι μεν έπιασε τόπο, αλλά εκ του αποτελέσματος κρίθηκε παρακινδυνευμένη… Αυτό διότι, τις στιγμές που οι μπακ της «Ένωσης» ανέβαιναν στην επίθεση, τα άκρα πίσω ήταν άδεια και εύκολα ο αντίπαλος έβγαινε στην κόντρα. Όσον αφορά την απόδοση των δύο ομάδων, οι φιλεοξενούμενη ξεκίνησε καλύτερα. Οι Λαγός και Σκόκο έδειξαν καλύτεροι στο ρόλο που τους ανατέθηκε και μπόρεσαν να πατήσουν περιοχή. Σε μία από αυτές, ισοφάρισαν με τον εκπληκτικό γκολ του Αργεντινού στο 58’.

Σε εκείνο το σημείο, η αναμέτρηση απέκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό. Το παιχνίδι άνοιξε και οι κόντρες αμφότερων των αντιπάλων ήταν φαρμακερές. Σε μία από αυτές, ο Εντίνιο σημείωσε καθαρότατο γκολ, αλλά ο διαιτητής Σταυρίδης το ακύρωσε ως φάουλ στην προηγούμενη κεφαλιά- πάσα του Κυργιάκου… Ο Πανιώνιος, λοιπόν, αναγκάστηκε να βγει μπροστά, μπας και πιάσει στον… ύπνο τους μπακ της ΑΕΚ. Όντως, με τον Σκούφαλη οργανωτή οι «κυανέρυθροι» πήραν εκ νέου το προβάδισμα με τον νεοεισελθόντα Ντελούρα (68’).

Αυτομάτως, ο εκνευρισμός έκανε την εμφάνισή του στο παιχνίδι. Πολύ περισσότερο τη στιγμή που ο διαιτητής αρνήθηκε καθαρότατο πέναλτι στους γηπεδούχους, πάνω σε μαρκάρισμα στον Χούτο (από Χετεμάι στο 73’). Ο Λίνεν εξοργίστηκε και μοιραία αποβλήθηκε από τον πάγκο. Με τη συμπλήρωση των 90’, και ενώ όλα έδειχναν πως η ήττα για την ΑΕΚ θα’ ταν αναπόφευκτη, ήρθε ο Καφές να «κλέψει» το βαθμό για την ομάδα του

2 σχόλια:

stelios kazantzidis είπε...

Εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρει τι κάνουν οι διαιτητές,πρέπει η ΑΕΚ να γίνει μια τέτοια ομάδα που να μπαίνει στο γήπεδο και να νικάει και τους διαιτητές.Δηλαδή αυτή ήταν καλή εμφάνιση ? μη τρελαθούμε,αυτή ήταν κατά περιόδους καλή εμφάνιση.Καλή εμφάνιση είναι αυτή που μπαίνεις στο γήπεδο παίζεις καλή άμυνα,τρέχουν όλοι οι παίχτες κι βοηθάνε όλοι και βάζεις εύκολα γκόλ.Στα μέχρι σήμερα ματς η ΑΕΚ αυτά τα έχει δείξει μεμονωμένα, δυστυχώς αν δεν τα δείξει όλα μαζί σε όλο το παιχνίδι της θα μας φταίει πάλι η διαιτησία,και δεν μπορείς να κατηγορείς κανένα όταν από ούτε εγώ θυμάμαι από πότε έχεις πρόβλημα στο να βάλεις εύκολα γκόλ ή και να φτάσεις μέχρι εκεί.

stelios kazantzidis είπε...

Αλλά αυτά γίνονται άμα δεν ακούς λίγο Στέλιο μπαίνεις μέσα και γράφεις ότι θες έχεις ξεφύγει από τα νερά σου,ενώ πρν ήσουν σε μια ρέγουλα έριχνες τα μπινελίκια σου και εκτονωνόσουν τώρα βλέπω να την πληρώνει ο Σύρος.
ΥΓ Έχω βρει την υγεια μου ρε κουφάλα απο όλο το συνεργείο ένας δεν ακούει Στέλιο,ένας πιτσιρικάς που έχουμε μέχρι και το κινητό του χτυπάει με το τσιάμπασιν και σε όλο τον Παρμενίων ακούγαμε 4 μέρες σερί Στέλιο.χα χα χα