Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 4-0


Η ΑΕΚ σκόρπισε τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με 4-0 και έβαλε φωτιά στην υπόθεση τίτλος. Μαέστρος ο Ριβάλντο, εκτελεστές οι Μπλάνκο (10'), Εντίνιο (12'), Λυμπερόπουλος (32') και Καφές (60'). Το τελικό σκορ αντικατροπτίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα με την Ένωση να χάνει και άλλες κλασικές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι στην επανάληψη.
Με τον κόσμο να έχει γεμίσει το ΟΑΚΑ μετά από αρκετό καιρό και την ΑΕΚ με φουλ επιθετικό σχήμα τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναμενόμενο πως θα είναι κιτρινόμαυρα κόντρα σε έναν Ολυμπιακό με ένα και μάλιστα βαρύ σέντερ φορ.

Ο Νίκος Κωστένγλου λίγο έλειψε να δει την ομάδα του να μπαίνει μπροστά στο σκορ με γκολ από τα αποδυτήρια αλλά ο Παπασταθόπουλος δεν εκμεταλλεύθηκε την χρυσή ευκαιρία που του δόθηκε. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Ριβάλντο έστησε τη μπάλα, εκτέλεσε το φάουλ με το "μαγικό" αριστερό του και... προσγείωσε την μπάλα στην μικρή περιοχή του Νικοπολίδη. Εκεί ο κεντρικός αμυντικός της Ένωσης προσπάθησε να κάνει το κοντρόλ, σούταρε αλλά απόλεσε τεράστια ευκαιρία.

Ο κόσμος στις εξέδρες πήρε αυτό που ήθελε και σηκώθηκε από τις θέσεις του σπρώχνοντας την ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι των πρωταθλητών σε όλους τους τομείς, με τον Ζήκο να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα απέναντι σε Λεντέσμα και Στολτίδη. Ο Εντίνιο ερχόμενος από τα δεξιά, ο Μπλάνκο με τις συνεχείς κινήσεις και ο Ριβάλντο με το αριστερό του πόδι σε πολύ καλή μέρα έκαναν την άμυνα των ερυθρολεύκων να πελαγοδρομεί.

Με την συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα η Ένωση εκμεταλλεύθηκε την υπεροχή της και μετά από μια εξαιρετικά καλά οργανωμένη επίθεση μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Ζήκος άνοιξε δεξιά στον Εντίνιο, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Μπλάνκο με καρφωτή κεφαλιά από την μικρή περιοχή έκανε το 1-0 σημειώνοντας την εικόνα των πρώτου δεκαλέπτου στον φωτεινό πίνακα.Για την ΑΕΚ όμως το γρήγορο γκολ δεν ήταν αρκετό. Δύο λεπτά μετά το 1-0 ο Ριβάλντο με απίστευτη πάσα βρήκε τον Εντίνιο και ο τελευταίος με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Νικοπολίδη. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός από την Ένωση. Με εξαιρετικές επιθέσεις πέτυχε δύο γκολ και έχασε ένα εκμεταλλευόμενη τον Ριβάλντο και τους Μπλάνκο, Εντίνιο που έκαναν πολύ καλή δουλειά. Από τον Ολυμπιακό δεν ξεχωρίζε κανείς. Οι πρωταθλητές ήταν επηρεασμένοι από το 2-0 και ακόμα έψαχναν τον ρόλο τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να απειλήσει ενώ η ΑΕΚ ήταν πάντα επικίνδυνη στις επιθέσεις της.

Η Ένωση έχασε ακόμα δύο ευκαιρίες στην συνέχεια πριν ο Λυμπερόπουλος ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 30' ύστερα από πολύ καλή εκτέλεση φάουλ από τον Ριβάλντο, ο Μπλάνκο στο πρώτο δοκάρι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Λυμπερόπουλος πήρε τη μπάλα έκανε το σουτ σε κενό τέρμα αλλά ο Σέζαρ πρόλαβε και έκανε την προβολή διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο αρχηγός των γηπεδούχων "διόρθωσε"¨το λάθος με τον καλύτερο τρόπο στο 32ο λεπτό ολοκληρώνοντας ένα μαγικό τρίλεπτο. Ονειρικό σουτ από μακρινή απόσταση του Λυμπερόπουλου "κρέμασε" τον Νικοπολίδη που είχε βγει λίγα μέτρα από την εστία του και έκανε το 3-0.

Τα τρία τέρματα όμως δεν ήταν ακόμα αρκετά για την εξαιρετική ΑΕΚ. Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο Μπλάνκο, Ριβάλντο και Λυμπερόπουλος βρέθηκαν με έναν των ερυθρολεύκων, αλλά ο αρχηγός της ΑΕΚ απόλεσε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 4-0.

Το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να είναι το λιγότερο τραγικός και την ΑΕΚ να αισθάνεται αδικημένη παρά το 3-0.

Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου (48'), δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία στον Ολυμπιακό να μπει πάλι στο παιχνίδι, αλλά την έχασε. Ο Γκαλέτι μέσα στην περιοχή βρέθηκε στο έδαφος από τζαρτζάρισμα του Παπασταθόπουλου, ο Ζωγράφος έδωσε πέναλτι, ο Τζόρτζεβιτς που το εκτέλεσε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Τοροσίδης σε κενή εστία την έστειλε άουτ.

Στο 57' και σε σέντρα του Γκαλέτι ο Στολτίδης εντελώς αμαρκάριστος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα δίπλα από το δοκάρι και τρία λεπτά αργότερα το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου από δύο πρώην "ερυθρόλευκους". Ο Ριβάλντο "βρήκε" τον Καφέ κι αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 4-0.

Από εκεί και πέρα όλα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με την ΑΕΚ να ζει μια από τις πιο "μαγικές" βραδιές των τελευταίων χρόνων και τον Ολυμπιακό να παραπαίει και στο τέλος να γνωρίζει τη μεγαλύτερη ήττα από τότε που άρχισε να κατακτά τα δέκα πρωταθλήματα.

1 σχόλιο:

stelios kazantzidis είπε...

Δε λέω καλό χρυσό το blog σου αλλά γράψε και κάτι για την ΑΕΚΑΡΑ μας,όλο άσχετα πράγματα γράφεις.