Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Κληρώνει «ελληνικά» για Βάλνερ







Σήμερα θα εκδικαστεί η προσφυγή του Ρόμαν Βάλνερ στην Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ. Ο παίκτης ζητεί τη γνωμοδότηση της Επιτροπής για την υπόθεσή του, αν δηλαδή έχει εκδοθεί σωστά το δελτίο του. Αν ναι, ρωτά αν ως συνέχεια της ορθής έκδοσης δελτίου έχει ο παίκτης δικαίωμα συμμετοχής. Αν όχι, ρωτά αν για τυχόν λανθασμένη έκδοση δελτίου φέρει ευθύνη η ΕΠΟ.

Όπως είναι φυσικό, η Επιτροπή θα υπερασπίσει την Ομοσπονδία και αναμένεται να αποφανθεί ότι σωστά εκδόθηκε το δελτίο του, αλλά δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Δέδες: «Περίμενα δικαίωση της Καλαμαριάς»

Για τον ρόλο του Αθλητικού Δικαστηρίου και για την υπόθεση Βάλνερ μίλησε ο Παντελής Δέδες στο «Αθλητικό Metropolis». Ο Έλληνας δικαστής του CAS είπε: «Το CAS ιδρύθηκε το 1982 και έγινε ανεξάρτητο το 1987. Αποτελείται από 300 διαιτητές, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι δικαστές, δικηγόροι, καθηγητές πανεπιστημίου και γνωρίζουν τα αθλητικά δρώμενα. Από την εμπειρία μου και γνωρίζοντας την υπόθεση, περίμενα ο Απόλλων να δικαιωθεί, είτε αρχικά είτε στη δευτεροβάθμια επιτροπή, αλλά τελικά έπεσα έξω. Δεν φταίει μόνο ο Απόλλων για ό,τι έγινε».

Για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να βγει η απόφαση ανέφερε: «Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις. Το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο εξετάζει τις περιπτώσεις και ανάλογα βγάζει τις αποφάσεις. Θυμάμαι ότι σε μία περίπτωση κολύμβησης σε Ολυμπιακούς Αγωνές το CAS έβγαλε απόφαση μέσα σε επτά ώρες».

• Ανακοίνωση εξέδωσε χθες ο Γιώργος Παναγόπουλος. Ο δικηγόρος του Βάλνερ βρίσκεται εδώ και χρόνια σε διαμάχη με την ΕΠΟ και τώρα αναφέρει ότι ο Απόλλων και ο πελάτης του μπορούν να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια, «κάτι που έχουν ήδη κάνει η Ερασιτεχνική ΑΕΚ και ο Λαναρής (σ.σ.: τον οποίο εκπροσωπεί ο ίδιος)».

Η ΕΠΟ από την πλευρά της απάντησε: «θα ζητήσουμε απ' αυτόν τη δικαστική δαπάνη της υπόθεσης του καταστατικού, ύψους 1.800 ευρώ».

3 σχόλια:

stelios kazantzidis είπε...

Εγώ έχω μια διαμάχη και θέλω να πάρω και τις δυο εορταστικές,μπορώ να καταφύγω στα πολιτικά δικαστήρια ?

original21 είπε...

an koliseis kai kanoniki sto kapaki tha to pw ston moirarxo!!!!!!!!!!!!!

yiohan είπε...

οσμιζωμαι διαπλοκη!!!κατω τα χερια απο το Βαλνερ,χιλια χρονια Ηρακλης, γηπεδο στον ΠΑΟΚ