Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

ΚΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ!!!!!



Την απόφαση να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση πήρε ο Γιάννης Δρυμωνάκος, μετά και το δεύτερο δείγμα του που βρέθηκε θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ. «Δεν γνωρίζει, στην παρούσα τουλάχιστον στιγμή, τον αυτουργό της κακουργίας, δηλαδή αυτόν που εν αγνοία του αθλητή τού έδωσε, μαζί με τα νόμιμα ενισχυτικά συμπληρώματα διατροφής, την απαγορευμένη ουσία. Ο αθλητής μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρεται από την κολύμβηση και επιφυλάσσεται να ασκήσει όσα δικαιώματα του παρέχει ο νόμος για να διαφυλάξει, τουλάχιστον, την τιμή και την υπόληψή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του Έλληνα κολυμβητή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο αθλητής δηλώνει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε εν γνώσει του έλαβε ή διανοήθηκε να λάβει απαγορευμένες ουσίες.

Βρίσκεται στους κολυμβητικούς στίβους από τότε που γνώρισε τον κόσμο (5,5 ετών) και αφιερώθηκε στον αθλητισμό με ιεραποστολικό ζήλο απαρνούμενος, χάριν της αθλητικής του εξέλιξης, και τις πιο απλές χαρές της ζωής που θα μπορούσε να είχε ως έφηβος και ως νεαρός άνδρας.

Η αθλητική του εξέλιξη ήταν προϊόν πολύχρονης, σκληρής προετοιμασίας, "ιδρώτα και αίματος".

Δεν θα έθετε ποτέ σε διακινδύνευση την υγεία του, τις αθλητικές του περγαμηνές και το αγωνιστικό του παρόν και μέλλον.
Η ουσία που ανιχνεύθηκε, ιδιαιτέρως τοξική και θέτουσα σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του, δεν λήφθηκε εν γνώσει.

Δεν γνωρίζει, στην παρούσα τουλάχιστον στιγμή, τον αυτουργό της κακουργίας, δηλαδή αυτόν που εν αγνοία του αθλητή του έδωσε μάζί με τα νόμιμα ενισχυτικά συμπληρώματα διατροφής, την απαγορευμένη ουσία.

Ο αθλητής μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρεται από τους στίβους της κολύμβησης και επιφυλάσσεται να ασκήσει όσα δικαιώματα του παρέχει ο νόμος για να διαφυλάξει, τουλάχιστον, την τιμή και την υπόληψή του"

Κλήση σε απολογία

Ο Δρυμωνάκος θα κληθεί σε απολογία από την Ομοσπονδία και εάν κριθεί ένοχος, τότε θα του αφαιρεθούν τα μετάλλια που κατέκτησε το τελευταίο διάστημα. Επίσης, αναμένεται να κληθούν για κατάθεση τα μέλη της Ομοσπονδίας, οι προπονητές και ο ίδιος ο αθλητής, για να δοθούν εξηγήσεις και να διαπιστωθεί εάν έχει γίνει παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: